Anlita snickare

Tips när du ska anlita en snickare

Snickare med verktyg

Om du behöver hjälp med någon typ av träarbete kan det vara en bra idé att anlita en snickare. En snickare kan hjälpa dig med att reparera, renovera och konstruera. Oavsett hur stort eller litet jobb det gäller kan det vara skönt och smidigt att överlåta det svåra arbetet till någon som både har erfarenheten och kunskapen som krävs för att du ska få ett så bra resultat som möjligt. Det gäller oavsett om du vill få nya luckor till köket, bygga en altan, ett Attefallshus, en trappa eller en bokhylla. Men innan du anlitar en snickare finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke. Här nedan kan du läsa mer om det.

Hitta rätt snickare

Eftersom det inte direkt är någon brist på byggföretag kan det vara svårt att veta vilket företag du ska vända dig till när du är i behov av en eller flera snickare. För att hitta en bra snickare kan du börja med att öppna din sökmotor. Gå in på företagens hemsidor. Där kan du till exempel se vilka tjänster de erbjuder och till vilket pris. Du har också möjlighet att begära en offert. Förutom att priset kan vara avgörande för att du ska hitta en passande snickare kan det också vara bra om du kollar upp företagets trovärdighet. Företag som inte utför sitt jobb på rätt sätt, tar mer betalt än vad som stod i avtalet och dylikt kan du välja bort. För att hitta denna typ av företag kan du läsa recensioner och omdömen av företaget och på så sätt sålla bort de som varken är värda dina pengar eller din energi.

Få skriftliga avtal

En annan sak som är viktig att tänka på när du ska anlita en snickare är att du behöver ha skriftliga avtal. När du har avtalet framför dig är det viktigt att du tar dig tiden och läser igenom det så att du inte missar något viktigt. I avtalet ska det tydligt stå beskrivet pris, arbetets omfattning och under vilken tidsperiod arbetet ska ske. Du ska undvika muntliga avtal eftersom ett sådant är svårt att bevisa.

Konsumentskyddslagen

Konsumentskyddslagen gäller även för dig som anlitar en snickare eller skickar en offertförfrågan till snickare. Det innebär att företaget du anlitar ska utföra sitt arbete på ett fackmässigt sätt. Det innebär att de är skyldiga att ge dig som konsument de villkor som finns i lagen. Vad gäller snickeri så kan det till exempel innebära att du har rätt att klaga om du upptäcker fel upp till tio år efter att arbetet har slutförts.