Flytta hemifrån, Planera din flytt

Flyttips för att flytta svårflyttade föremål 

Något som är viktigt att tänka på under flytten är hur man på bästa sätt ska flytta de mest svårflyttade sakerna. Varje flytt stöter man på en otymplig spegel som man får göra någon speciallösning med för att få med till nya bostaden, eller den där stora tavlan som så lätt blir skadad. Det finns faktiskt många knep för hur man på bästa sätt flyttar dessa typer av föremål utan att de tar skada. 

Flyttpacka tavlor 

Tavlor är onekligen lite klurigt att flytta, framförallt om de är för stora för att få plats i flyttlådor enligt https://stockholmsflyttfirma.se/. Både ramen och duken behöver skyddas ordentligt. Om du har tavlor du är väldigt rädd om kan det vara värt att införskaffa speciella flyttkartonger som är avsedda för att flytta tavlor. Det finns även andra sätt du kan flytta dina tavlor på ett säkert och tryggt sätt. Du kan sätta wellpapp på tavlans hörn för att skydda den mot smällar för att sedan placera wellpapp runt hela tavlor i ett eller två lager. Utanpå detta kan du slå in tavlan i bubbelplast. Se till att tejpa ihop bubbelplasten ordentligt och ta det försiktigt. 

Flyttpacka speglar 

Speglar kan packas ungefär som tavlor men en något styvare wellpapp brukar fungera bättre för speglar. Om spegeln tål tejp kan du tejpa direkt på spegeln. Om den går i kras kan tejpen hindra glaset från att falla överallt. Tejpen håller i sådana fall ihop glaset vilket minimerar skadan. När du packar speglar bör du ställa dem stående tätt ihop med andra saker. Det är bäst att kila fast dem ordentligt så de inte åker runt under transporten för att undvika skada. 

Flyttpacka knivar 

Knivar är en annan grej som kan kännas lite klurig att packa. De är så vassa och kan potentiellt göra ordentlig skada om de hamnar fel. Rulla in knivarna i en tidning eller wellpapp och rulla sedan in dem i bubbelplast för extra skydd. Förövrigt är det viktigt att du har koll på i vilken flyttlåda du packar knivarna så du inte riskerar att göra illa dig när du packar upp dem. 

Flyttpacka skor 

Skor och stövlar kan också vara lite kluriga att packa. Det slutar ofta med att man bara trycker ner alla i en flyttkartong eller sopsäck och slänger in dem i flyttbilen. Mjuka stor som inte är speciellt ömtåliga kan packas ner i flyttlådor som de är. Tänk bara på att göra rent skorna om du packar dem på höjd för att undvika att ett par skor smutsar ner alla andra. Om du däremot har lite finare skor är det viktigt att skydda dem ordentligt så de inte skadas under flytten. Packa dem gärna i skokartonger för maximalt skydd och fyll dem med papper så de inte tappar formen. Sedan kan de transporteras tryggt och säkert till din nya bostad. 

You Might Also Like