Finns i Stockholm, När behöver du rörmokare?, Redan Avtalat, Våra flyttar

Flyttfirmans flyttstress skapar kaos

När du ändå packar ner böckerna kan du lika gärna rensa bort de du inte längre vill ha kvar. När du ändå ska flytta kan du passa på att renovera nya lägenheten…. Att ”passa på” att göra saker är en av de sakerna som skapar flyttstress. Ibland kan det vara smart – ibland inte. Det viktigaste är att man tänker till och skapar en planering. En lösning kan även vara att köpa in tjänster från en flyttfirma.

Stress på grund av omställning

Det behöver inte vara mängder av saker att göra eller tidsbrist som ligger bakom känslan av stress utan fönsterputs malmö. Även att byta jobb, bostad eller separera kan skapa stress. Det handlar om stora omställningar i livet där man inte vet vad som väntar. Dessutom kan en flytt vara ekonomiskt påfrestande vilket i sig är en stressfaktor.

Börja i tid och skapa planering

Det viktigaste är att börja i tid så att det finns gott om tid att genomföra delar av flytten utan att tidspress ska uppstå. Har ni bestämt er för att flytta kan ni börja med att gå igenom vad som ska vara kvar och vad som ska slängas. Det kan ske redan innan ni hittat ett annat boende eller direkt efter att avtalet skrivits.

Samtidigt är det viktigt att lägga fokus på flytten och se sina begränsningar för flyttstädning i lund. Spar inte turen till återvinningen till flyttdagen bara för att ni då ”ändå har hyrt släpet”. På flyttdagen är det fullt upp ändå med städning malmö och där bör man fokusera enbart på flytten.

Vanligt att köpa in tjänster

Även med planering och hjälp av vänner skapar tidsbrist lätt stress utan städfirma malmö. Det är en av de stora orsakerna till att hjälp ofta anlitas – i större eller mindre utsträckning. För ett par år sedan började RUT-avdraget även gälla för de tjänster som en flyttfirma utför vilket ökade efterfrågan på deras tjänster rejält. Över en natt minskade priset på flytthjälp med 50 %. Detta i likhet med hur städföretag länge kunnat erbjuda tjänster med RUT med 50 % ”rabatt”.

Av en flyttfirma kan även fler tjänster bokas än enbart själva flytten. Vanliga tjänster är även packning och montering. Dessutom har många magasinering som en tilläggstjänst. När det sedan kommer till flyttstädningen kan en städfirma anlitas. De som låtit en flyttfirma flytta kan även fråga samma firma om de kan ta hand om flyttstädningen. Inte sällan kan flera tjänster från samma företag ge en viss rabatt. Dessutom är det mycket skönt att bara behöva ha kontakt med ett enda företag.

Paus och reflektion är grunden för bra resultat

Stress påverkar oss människor negativt. Vi tar beslut som inte är genomtänkta och ofta på felaktiga grunder. Beslut som därmed kan skapa extraarbete och mer stress. Att stanna upp, sitta ner fem minuter och reflektera över vad som händer är ett sätt att minimera stressen. Det kan kännas som en ”evighet” som försvinner av arbetstiden men det är tid man snabbt får igen genom ett mer effektivt arbete efter pausen. Planera in fikapauser med familjen, meditera och gå igenom planeringen regelbundet för att se att ni ligger i fas i flytten. Detta oavsett om en flyttfirma genomför flytten eller om ni själva gör det.

You Might Also Like