Finns i Stockholm, Våra flyttar

Dags att flytta – så fixar du billigt packmaterial 

Det går inte att sticka under stol med att det är många saker som ska packas när det är dags att flytta från en bostad till en annan. Här är det inte bara kläder som ska läggas ner i kartonger, utan även köksutrustning, porslin, dekorationer, ljusstakar, böcker och kanske även leksaker. Ett helt hem ska ner i kartonger och påsar, vilket bara i sig är en jobbig process. Att kartonger sedan kostar en hel del gör inte det hela lättare, men det finns faktiskt knep att ta till för billigare emballage och packmaterial.

 

Hur mycket kartongerna kommer att kosta dig beror på flera olika saker. Priser beror bland annat på hur många kartonger det är som du vill ha, men också storleken och från vilken butik du väljer att handla. Kostnaden för 10 kartonger kan hamna på allt från 200 kronor och upp till 1000 kronor och räkna med att du då behöver ca 20-30 stycken beroende på hur stort hem det är du har i dagsläget. 

 

Så fixar du flyttkartonger billigt 

Kolla annonser och bortskänkessidor – Det är inte ovanligt att människor som nyss har flyttat snabbt vill bli av med sina tomma kartonger från flyttfirmor stockholm. Därför kan det vara en god idé att titta på annonssajter. Här kan du hitta billiga kartonger som fortfarande är i gott skick och har du turen kan ett flertal även bortskänkas mot upphämtning. 

 

Byt till dig – Det finns mängder med olika bytessidor som du kan använda dig av – inte minst på sociala medier. I samband med flytt kommer du att hitta mängder med saker som du inte längre behöver. Passa på att byta bort dessa mot kartonger som andra människor inte längre har användning för. 

 

Satsa på påsar – Allt behöver faktiskt inte packas ner i kartonger, utan till många saker kan du istället använda dig av påsar. Använd dig av svarta sopsäckar som bara kostar några enstaka kronor eller se om du har några gamla IKEA påsar liggandes som du kan använda dig av. I påsar kan du med fördel packa ner mjuka ting som inte behöver skyddas på samma sätt, t.ex. kläder, sängkläder, handdukar eller gosedjur. 

 

Anlita en flyttfirma – Planerar du att anlita en flyttfirma i samband med flytt kan det vara fördelaktigt att också beställa kartonger från samma företag. Det är inte ovanligt att du får köpa dessa billigare från flyttfirmor eller att du till och med kan hyra kartonger och emballage under en viss period. 

 

Fråga vänner och bekanta – Detta tips går nästan hand i hand med att köpa begagnade kartonger eller titta på bortskänkessajter. Hör dig för med vänner och bekanta om de har flyttkartonger eller påsar som du kan använda dig av. Kom ihåg att lämna tillbaka kartongerna sen och att du inte förstör dem. Behöver du skriva på kartongerna kan du istället fästa post-it lappar på, så slipper du lämna tillbaka kartonger med märkningar. 

 

 

You Might Also Like