Finns i Stockholm, Flytta hemifrån, Planera din flytt

Flytta till en annan stad 

Då och då ställs vi inför att det är dags för oss att ta vårat pick och pack och flytta från vår stad till en annan. Att flytta för det nya drömjobbet, studier, kärleken eller för att det är dags för en nystart. Anledningarna är många. Står du inför ett nytt kapitel i ditt liv där det är dags att flytta till en annan stad? Detta kan låta enkelt, vi packar ihop våra saker och ger oss i kast med vårt nya äventyr, men det finns ett par saker som vi måste ta tag i. Att anlita en flyttfirma att hjälpa dig med din flytt till en annan stad kan komma att göra upplevelsen och starten på ditt nya äventyr till en godare och trevligare upplevelse.  

Viktiga saker att ta tag i 

Är det dags för dig att påbörja din flytt till en annan stad finns det några viktiga saker för dig att ta tag i. Först och främst är det dags att kontakta och anmäla din flytt till Skatteverket, därefter genomföra din ändring av din adress på adressändring.se. När dessa två punkter är gjorda är det dags att ta tag i övriga praktiska moment. Se till att avsluta, eller om det är möjligt, att flytta ditt bredbandsabonnemang till din nya bostad, kolla över och leta efter ett bra elavtal till ditt nya hem och glöm inte att täcka en ny försäkring. När dessa ovan nämnda punkterna är avklarade är det dags att planera din flytt av möbler och tillhörigheter från din nuvarande bostad till din nya, i en annan stad. Att låta en flyttfirma hjälpa dig med att packa ner, transportera samtliga tillhörigheter samt att packa upp gör detta till en trevligare upplevelse.  

Hitta en flyttfirma 

Idag erbjuder många flyttfirmor dig hjälp med att flytta dina tillhörigheter från en stad till en annan. För att finna rätt flyttfirma är det en god idé att jämföra firmors offerter och dess omdömen från tidigare kunder. Innan val av flyttfirma sker bör vi ta reda på om firman har ett gällande kollektivavtal, om firman har ett utfärdat yrkestrafikstillstånd, om de har tecknat en försäkring som skyddar dig som kund om något skulle ske under flytten, vad det kostar att anlita firman och se till att läs tidigare omdömen. Ytterligare en grej är att se till att det skrivs ett skriftligt avtal er mellan. En seriös flyttfirma erbjuder dig detta där det klargör omfattningen på arbetet, hur lång tid detta förväntas tas, när detta ska ske, priset, samtliga avgifter, vilka sorters föremål som ska flyttas från punkt A till punkt B samt vem som besitter ansvaret och blir ersättningsskyldig om något oväntat skulle ske under flytten. Vi är nu redo att flytta till en annan stad. 

You Might Also Like