Flyttfirma på västkusten, Våra flyttar

Flyttips för en smidig flytt 

Att flytta är ett tids- och energikrävande arbete som kräver noggrann planering och struktur. Det är många saker att hålla koll på för att flytten ska flyta på så smidigt som möjligt. 

 

Boka in flytthjälp 

Oavsett om du vill anlita en flyttfirma Göteborg eller inte bör du få någon slags hjälp under flytten. Det finns många fördelar med att anlita en flyttfirma, men alla har inte ekonomin som krävs för det. Då kan du istället vända dig till familj och vänner som kan hjälpa dig under flyttdagen. Se till att boka in detta god tid i förväg för att säkerställa att du inte står där själv under flyttdagen och behöver hantera allt på egen hand. 

Flytta hemifrån med flyttfirma

Fixa flyttkartonger, packpapper och flyttfiltar 

Innan du kan börja packa behöver du införskaffa flyttkartonger och något som skyddar dina ägodelar. Flyttkartonger kan du kanske låna av familj eller vänner alternativt köpa nya i flerpack. Det viktigaste är att du använder dig av hela och fräscha flyttlådor som inte riskerar att gå sönder under flytten. Packpapper kan fungera bra som dämpande material i kartonger med ömtåliga saker istället för tidningspapper. Tidningspapper kan nämligen färga av sig vilket gör packpapper till ett bättre alternativ. Flyttfiltar kan fungera bra för att skydda möbler eller andra större ömtåliga saker. Om du anlitar en flyttfirma kan de ofta låna ut dessa saker. 

 

Sortera och rensa – packa i rätt ordning 

När du börjar packa är det smart att börja i källare, på vinden och i förråd. Här upptäcker du säkert saker som du inte längre vill eller behöver ha kvar. Då passar det perfekt att slänga iväg saker du inte längre har användning för. Skänk eller sälj sådant som håller värde men du vill bli av med. Sedan är det bara att fortsätta packa sådant du inte kommer behöva förrän efter flytten. Sist av allt packar du de absoluta livsnödvändigheterna. 

 

Packa på ett smart sätt 

Hur man packar på bästa möjliga sätt har många delade åsikter kring. Överlag handlar det om att packa ömtåliga saker med försiktighet. Packa tätt för att grejerna inte ska åka runt och fyll ut med packpapper för att skapa ett mjukt underlag. Packa inte heller flyttlådorna för tungt, då de kan bli för tunga att bära eller i värsta fall gå sönder. Du kan även dra stor nytta av att markera flyttlådorna för att få en översikt över vad varje låda innehåller. För att slippa frustrationen av att inte hitta tandborsten eller lakanen till sängen efter en lång och tuff flyttdag kan du packa en särskild låda med det du behöver under det närmaste dygnet. 

 

Glöm inte flyttstädningen 

Flyttstädning är ett nödvändigt ont som måste bli gjort. Här kan du välja om du anlitar en städfirma alternativt flyttfirma som utför flyttstädningen, eller om du vill göra det själv. Det viktigaste är att planera in flyttstädningen då den tar lång tid att utföra. Sedan väljer du vilket alternativ som passar dig bäst. 

 

You Might Also Like