Flytta hemifrån, Planera din flytt

Att flytta med barn 

Är ni en barnfamilj och ska flytta till ett nytt hem? Det är helt förståeligt om ni känner er smått nervösa inför hela processen som en flytt innebär, speciellt med tanke på att ni har små barn. Men det finns olika lösningar som gör det möjligt att underlätta de där väldigt hektiska dagarna för både er och barnen. 

Glöm inte barnens känslor 

Själva flytten är en sak, men det är väldigt viktigt att ni som föräldrar kommer ihåg de omständigheter som oftast får barn att reagera med stora känslor. När de invanda rutinerna inte följs, höga ljud och nya platser är exempel på detta, och det är situationer som lätt kan härledas till en flytt. Har ni mindre barn är det klokt att minnas detta, och speciellt om ni har känsliga, eller till och med högkänsliga, barn kan det bli omtumlande för dem att genomgå en flytt. Börja förbered dem en tid i förväg – läs böcker på temat, prata om det, kanske besök ert nya hem om det går och gör det området till en plats barnen känner igen. Ta er också tid att säga hejdå till ert nuvarande hem, så att barnen hinner med i känslorna. Det viktiga är att ni föräldrar planerar flytten i tid och hur ni tar med barnen i processen så att det blir så bra som möjligt för dem. 

Flyttfirma och barnvakt 

För att genomföra flytten så smidigt som möjligt är ett gott råd att anlita en professionell flyttfirma södertälje. De erbjuder ofta både packning, transport och uppackning och även om det kan kosta en del är det ofta värt varenda krona, speciellt för barnfamiljer. Packa dock gärna en del tillsammans med barnen så att de ser att en förändring är på gång, men ta det i deras takt. Ett tips är också att sätta upp bilder på en vägg med de olika delarna av flytten, så att barnen kan få en visuell hjälp också, något som ofta kan hjälpa dem att förstå och processa situationen. När dagen för själva flytten kommer är det enklaste om ni har möjlighet att ordna barnvakt hos någon barnen känner väl, så att ni föräldrar kan fokusera på dagens stora händelse. Ni avgör hur mycket barnen kan vara med på och få se, beroende på vilka små personligheter de är och vad de mår bra av. Kanske kan de tillsammans med barnvakten komma bort till ert nya hem och se deras och era saker bäras in? När allt och alla är på plats kan ni ha en liten välkomstceremoni i det nya huset, och sakta boa in er. Försök ta det lugnt den första tiden då barn kan vara känsliga för omställningar och förändringar. Ta en sak i taget och prioritera deras välmående, det kommer vara bra för er alla. 

 

You Might Also Like