Finns i Stockholm, Flytta hemifrån

Bästa tipsen för att planera inför flytt 

När en flytt börjar närmar sig är planering a och o för att den ska flyta på smidigt. Planeringen är viktig både för din skull och för din flyttfirmas skull. För att göra det enkelt och konkret är det bra att börja förbereda inför flytten i god tid. 

30 dagar innan flytten 

30 dagar innan flytten är det dags att boka in en flyttfirma. Innan det är en månad kvar till flyttdagen kan du börja jämföra olika flyttfirmor och ta in offerter. Tänk på att fredagar är mardrömsdagar när det kommer till att anlita flyttfirmor. Många vill flytta på fredagar vilket innebär att de flesta flyttfirmor är uppbokade på fredagar. Om du planerar att flytta på en fredag bör du därför boka en flyttfirma i god tid. Om du behöver, beställ även flyttkartonger för att kunna påbörja packningen. Det kan även vara bra att införskaffa packningsmaterial så som tejp, bubbelplast och silkespapper. 

14 dagar innan flytten 

Om du beställt flyttkartonger kan du påbörja packningen i detta skede. Annars är det läge att köpa flyttkartonger och övrigt material som kan behövas för packningen. 

8 dagar innan flytten 

Nu är det dags att adressändra banker, post, försäkringsbolag, tidningar, skattemyndigheten osv. Glöm inte att även ändra folkbokföringsadress. Adressändra även el-avtal, internet, bredband, vattenavtal osv. Detta kan du ofta göra i god tid innan flytten, bara du är tydlig om datumet du ska flytta. 

7 dagar innan flytten 

Nu är det dags att börja sortera och packa på riktigt. Börja i källare, vind, förråd och garage. Gå igenom alla dina saker och gör dig av med saker du inte vill släpa med dig i flytten. 

5 dagar innan flytten 

Packa värdesaker så som bankböcker, värdehandlingar och dyra smycken. Dessa värdesaker kan du transportera själv under flyttdagen för att inte riskera att något kommer bort. Se till att markera denna flyttkartong så den inte försvinner i vimlet av alla lådor. 

4 dagar innan flytten 

Börja packa böcker, kläder och andra saker som du inte använder dagligen. Du kan även börja montera ner vissa möbler för att underlätta vid flytten. Nu är det det dags att packa ner så mycket som möjligt, förutom de sakerna du behöver in i det sista. 

2 dagar innan flytten 

Nu är det läge att gå igenom köket och packa glas och porslin. Se till att packa på rätt sätt och skydda ömtåliga saker ordentligt för att inget ska gå sönder under transporten. 

1 dag innan flytten 

Rulla mattor, ta ner gardiner och packa ner badrumsartiklar. Samla ihop nycklar till bostaden och packa din sista akutlåda som innehåller allt du behöver inom de första 24 timmarna efter du flyttat. 

You Might Also Like