Finns i Stockholm, Redan Avtalat

När en flyttfirma inte behöver ersätta en skada

Man brukar få höra att en av fördelarna med att ta hjälp av en flyttfirma är att de står ansvariga för saker som går sönder under flytten. Därmed skulle man kunna överlåta flytta av ömtåliga saker till flyttföretaget och själva slippa stå för kostnaderna om något går sönder.

Allmänna villkor vid flytt

Det är inte riktigt så enkelt att din flyttfirma står hela risken för skador och om de är anslutna till branschorganisationen för flyttföretag kommer du få ta del av allmänna villkor kring flyttuppdraget. I De villkoren regleras många saker men en av de finstilta delarna berättar om tillfällen när din flyttfirma inte behöver ersätta en skada.

  • Slarvig packning
  • Felmärkta flyttlådor
  • Skador vid uppackning
  • Flytt av levande växter
  • Flytt av matvaror
  • Känslig elektronik
  • Defekta saker

Slarvig packning

Om du väljer att spara in på kostnaden för att få hjälp av en packmästare har du ett långtgående ansvar att packa saker så att de håller för flytten. Skulle något gå sönder för att du snålat in på emballage kan du inte räkna med kompensation från din flyttfirma.

Felaktig märkning

Håll tungan rätt i mun när du skriver ”denna sida upp” eller ”ömtåligt glas”. Skulle märkningen vara fel och några föremål går sönder har du dig själv att skylla.

Uppackning

Om det går att påvisa att ett föremål gick sönder  av en flyttfirma Stockholm för att du packade upp oaktsamt kommer du inte få någon ersättning för skadan. Om du försöker övertyga din flyttfirma om att sakerna gick sönder under själva flytten finns det risk att det istället faller på oaktsam packning.

Levande växter

Skulle du packa ner din orkidéer i en flyttkartong kan du nästan räkna med att de inte överlever flytten. Flytta gärna växter i öppna lådor i bakluckan på din egen bil eller någonstans där de inte staplas och trängs ihop med porslin och böcker.

Matvaror

Det är alltid svårt att kräva en flyttfirma på pengar för att äggen krossades när de staplades mellan kokböckerna och finglasen.

Elektronik

En gång i tiden var det plasma-tv som gick när man flyttade eftersom den aldrig fick lutas med skärmen nedåt. Har du annan teknik som är känslig bör du flytta den själv för säkerhets skull.

Defekta saker

Om man kan visa på att något föremål var trasigt redan när du stoppade ner det i flyttkartongen kommer du inte få ersättning för den skadan. Det kan exempelvis röra sig om en vattenskadad dator i en kartong som i övrigt är snustorr.

You Might Also Like